Репутаційний менеджмент як фактор конкурентоспроможності туристичної організації (на прикладі готельно-ресторанного комплексу) - Абрамович, Єлєна Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі досліджено роль репутаційного менеджменту як стратегічного інструменту формування конкурентоспроможності у сфері туризму. Проаналізовано сучасні теоретичні підходи до розуміння репутації в туристичному бізнесі та інноваційні практики управління нею в умовах цифрової трансформації. На прикладі діяльності готельно-ресторанного комплексу «Карпати Мигово» проведено оцінку репутаційних чинників, маркетингових стратегій, рівня сервісу та клієнтської лояльності. Застосування SWOT-аналізу дозволило окреслити стратегічні напрями вдосконалення репутаційної політики як ключового чинника конкурентної стійкості. Запропоновано конкретні рекомендації щодо підвищення репутаційного капіталу та зміцнення ринкових позицій підприємства.
Reputation management as a factor of competitiveness of a tourism organization (based on the example of the hotel and restaurant complex)
Keywords: репутаційний менеджмент, туристична організація, конкурентоспроможність, готельно-ресторанний комплекс «Карпати Мигово», бренд, лояльність клієнтів, управління враженнями