Ідентифікація водного тіла р. Черемош (в межах містечка Вашківці) за допомогою космознімків місії Sentinel - Дудан, Денис Юрійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі проведено порівняльний аналіз ефективності різних індексів для умов молодого річкового ландшафту гірської річки, визначено оптимальні порогові значення для ідентифікації водного тіла на досліджуваній ділянці. На основі результатів створено тематичні карти поширення водної поверхні та оцінено сезонну мінливість її меж.
Identification of the water body of the Cheremosh River (within the town of Vashkivtsi) using satellite imagery of the Sentinel mission
Keywords: дистанційне зондування Землі; Sentinel-2; водні індекси; NDWI; MNDWI; WI2015; водне тіло; річка Черемош; геоінформаційні системи