ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЦІННОСТЕЙ СТУДЕНТІВ У ПЕРІОД НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - Чуйко, Галина; Чаплак, Ян (Prague: Publishing house Education and Science s.r.o., 2026)
Цінності є базовою категорією у структурі особистості, визначаючи не лише її сприйняття світу й оціночне ставлення до нього, але й неповторність і унікальність кожної людини. Проте зі зміною світу, не лише його інформатизацією та технологізацією, але й такою кардинальною, як відбувається в Україні, зумовленою тривалою війною, трансформації зазнають і цінності особистості, не стільки у їх змісті, скільки в ієрархії цінностей кожної людини. А, оскільки система цінностей, яка формується в особистості в процесі її розвитку, соціалізації та дорослішання, принаймні, частково відображає цінності соціуму, в якому вона живе, дослідження її складу й особливостей набуває особливої актуальності у ситуації масштабних і часто незворотних змін у суспільстві, тією чи іншою мірою зумовлених / спричинених війною.
Keywords: цінності, ціннісні орієнтації, доступність