Стан кримінальних правопорушень у вигляді домашнього насильства. - Yushchyk, Olena; Prodan, Tetyana (Юридичний вісник, 2021)
Результати соціальних досліджень, проведених в Україні протягом останніх років, свідчать про високий рівень домашнього насильства, незахищеність дітей, жінок, літніх людей, які найчастіше страждають від проявів агресії з боку осіб, пов’язаних з ними спільним побутом. Рівень кримінальних правопорушень у вигляді домашнього насильства за останні роки свідчить про його зростання. Показником зростання рівня таких кримінальних правопорушень є те, що жертви таких посягань частіше звертаються до правоохоронних органів, указуючи на ознаки насилля в сім’ї і заподіяння їм неправомірної шкоди. Одним із факторів такої швидкої тенденції до збільшення цього показника є те, що такий вид кримінального правопорушення по суті все більше виходить із категорії латентності на відміну від 2019 року, коли мало хто звертався про факт вчинення цього кримінального протиправного діяння, і це кримінальне правопорушення залишалося в більшості випадків латентним, що не можна сказати про реалії сьогодення.
Keywords: домашнє насильство; стан кримінальних правопорушень