Методи й засоби інтелектуальної обробки сигналів: обробка цифрових зображень. Навчально-методичний посібник з лабораторних робіт - Ушенко, Юрій Олександрович; Ватаманіца, Едгар Вадимович; Талах, Марія Віталіївна; Дворжак, Валентина Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Наведено основні фундаментальні знання з основ цифрового представлення зображень. Розглянуто просторові та частотні методи покращення зображень, відновлення зображень, вейвлети та кратномасштабну обробку. Для студентів закладів вищої освіти галузі знань 12 – Інформаційні технології. Повний текст знаходиться у відповідному курсі в системі Moodle.
Наведено основні фундаментальні знання з основ цифрового представлення зображень. Розглянуто просторові та частотні методи покращення зображень, відновлення зображень, вейвлети та кратномасштабну обробку. Для студентів закладів вищої освіти галузі знань 12 – Інформаційні технології. Повний текст знаходиться у відповідному курсі в системі Moodle.
Keywords: Комп’ютерні науки; обробка зображень; комп'ютерна графіка