Естетична цінність ландшафтів Українських Карпат у контексті гуманістичного ресурсного потенціалу регіону - Бучко, Жанна Іванівна (Хуст: Університет «Україна», 2004)
На прикладі території Українських Карпат розглядається естетичний ресурсний потенціал ландшафтів як необхідна умова відтворення працересурсного потенціалу, джерело естетичного задоволення і творчості. Розробки в галузі естетичного оцінювання ландшафтів підтверджуються конкретними результатами, отриманими в різних частинах регіону. Пропонуються шляхи покращення естетичної цінності ландшафтів.
Keywords: Естетична цінність ландшафту; гуманістичний естетичний потенціал; Українські Карпати; Ландшафт