Використання принципів східної методології у навчанні та удосконаленні техніки ката юних каратистів 12-13 років - Бордюжан, Віктор Віталійович (My University, 2024)
В роботі розкрито особливості спортивної підготовки в ката, охарактеризовано основні принципи східної методології у навчанні та удосконаленні техніки ката. Експериментально доведена ефективність використання принципів східної методології у навчанні та удосконаленні техніки ката юних каратистів 12-13 років. Експериментальна методика дозволяє підвищити міцність освоєних прийомів та дій, значно знизити часові витрати на навчання, таким чином суттєво підвищити ефективність процесу освоєння техніки ката.
Keywords: карате, ката, технічна підготовка, принципи східної методології, каратисти 12-13 років.