Розробка методів навчання, що сприяють розвиткові культурної компетенції на уроках зарубіжної літератури у середній школі - Тичініна, Альона Романівна; Гургіш, Артем (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025)
Розглядаються особливості та можливості впровадження методологічних підходів культурно-історичної школи й мультикультуралізму на уроках зарубіжної літератури у середній школі. Основну увагу приділено перспективам розвитку культурної компетентності учнів за допомогою цих методологій. Пропонується низка методів навчання, що сприяють розвиткові культурної компетентності, а також таких методів, що сприяють її примноженню. Акцентовано на значенні культурної компетентності та культурного інтелекту (CQ) у контексті сучасної освіти та їхній актуальності для формування всебічно розвиненої особистості.
Keywords: культурна компетентність, зарубіжна література у середній школі, літературознавство, методика викладання зарубіжної літератури