Історико-правова природа форм безпосередньої демократії на теренах українських земель - Kovbas, Ihor (My University, 2021)
Право брати участь в управлінні державними справами за своєю природою є не тільки одним із найважливіших суб’єктивних політичних прав громадян, а й є основоположним принципом взаємовідносин між особою і державою. Це право здійснюється через систему інститутів безпосередньої демократії. Воно є комплексним і об’єднує майже всі інші політичні права і свободи громадян, зокрема право вільно обирати і бути обраними, брати участь у всеукраїнському та місцевих референдумах, а також рівне право доступу до державної служби
Keywords: безпосередня демократія; управління державними справами; форми безпосередньої демократії; референдум