Інституціональні особливості функціонування та діяльності політичних партій в Україні - Molochko, Pavlo (Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University, 2017)
Розвиток політичних партій України характеризується інституціональними особливостями, що не властиві для політичних партій країн, що були взяті за основу при розробці західноєвропейських теорій. Однією з визначальних характеристик діяльності політичних партій України є рівень суспільної підтримки, який є одним з найнижчих в Європі. На фоні низької суспільної підтримки інституту політичних партій, яскраво виділяється зростаюча кількість зареєстрованих політичних партій, які не завжди здатні конкурувати у політичній боротьбі. Водночас проведений аналіз продемонстрував, що останніми роками зростає кількість безпартійних депутатів обраних за списками політичних партій, що виступає негативним фактором не лише для функціонування політичних партій, але й загрожує ефективній діяльності парламенту.
Institutional Features of Functioning and Activities of Political Parties in Ukraine
Keywords: Political parties; Political science; Party sysytem; Партійна система України