ВИВЧЕННЯ ВПЛИВУ ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСІВ НА ФОРМУВАННЯ АГРЕСИВНОСТІ ПІДЛІТКА - Дроняк, Ніна Василівна (кафедра педагогіки та соціальної роботи, 2021)
У магістерському проекті розглядається проблема взаємозв ́язку інтернет- залежності у підлітковому віці та агресивної поведінки. Об’єктом магістерського дослідження здобувачка обрала негативний вплив інтернет-ресурсів на формування особистості підлітка. Предметом дослідження постала агресивна поведінка підлітків пов'язана з Інтернет-залежністю. Метою роботи, було дослідити взаємозв’язок між інтернет-залежністю та проявами агресивності у підлітків. За структурою робота складається зі вступу, двох розділів, висновків до розділів, загальних висновків, списку використаних джерел із 77 найменувань та додатків. Загальний обсяг 79 сторінок. У першому розділі дипломної магістерської роботи розкрито теоретичні основи інтернет-середовища та його вплив на формування агресивної поведінки підлітків. У другому розділі проаналізовано ризики негативного впливу інтернет- ресурсів на підлітків, а також викладено результати емпіричного дослідження, метою якого було виявити взаємозв’язок між інтернет-залежністю та проявами агресивності у підлітків. Здійснене в магістерській роботі комплексне дослідження агресивної поведінки підлітків пов'язаної з Інтернет-залежністю дозволило сформулювати певні висновки про те, що в сучасній літературі немає єдиної думки про проблему зв'язку інтернет-залежної поведінки і агресивності. Магістрантка схиляється до припущення про наявність третього фактору, який зумовлює обидва феномена, і визнає необхідність проведення подальших досліджень на цю тему.
Keywords: інтернет-ресурси; підлітки; агресивність; інтернет- залежність; мережа Інтернет; інтернет-середовище; соціалізація