КРАЄЗНАВЧО-ПОШУКОВА РОБОТА ПРИ ВИВЧЕННІ ГЕОГРАФІЇ У 8 КЛАСІ - Аксюк, Катерина Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Навчання в школі відіграє важливу роль у забезпеченні належної теоретичної підготовки школярів до майбутньої активної участі в державотворенні та формуванні громадянства. Воно проявляється в багатьох формах, що сприяє моральному вихованні, праці, естетики, екології, спорту тощо, розширює кругозір дітей шкільного віку, виховує їхні пізнавальні інтереси. У процесі краєзнавчої роботи учні самостійно освоюють підручники, оволодівають життєвими навичками, готуються до практичної діяльності, розширюють і знання. Тому вивчення рідного краю розглядається не тільки як діяльність школярів, спрямована на вивчення місця, а й як одна з умов удосконалення викладання навчальних предметів, особливо географії.
Keywords: географічна освіта