Реалізація особистісно орієнтованого підходу в підручнику із синтаксису української мови для студентів-філологів - Kulbabska, Olena (Технодрук, 2021)
Компетентнісно орієнтоване навчання майбутніх українських філологів поєднує в собі пізнавальні, проєктувальні, організаційні та інформативні вміння, і в кожному з цих умінь виразно представлений особистісно орієнтований підхід, що ґрунтується на механізмах свідомості й самовдосконалення, сприяє виформуванню ціннісних орієнтирів та асимілюється із суб’єктно-діяльнісним, компетентнісним, синергетичним, комунікативно-діяльнісним підходами. У тезах доповіді апробовано концепцію підручника із синтаксису для бакалаврів філології, який ґрунтуватиметься на функційно-комунікативному підході.
Keywords: заклад вищої освіти, підручник, синтаксис, особистісно орієнтований підхід, синтаксична компетентність.