НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ФІЗИЧНИХ ТЕРАПЕВТІВ ДОБОРУ ДІАГНОСТИЧНИХ МЕТОДІВ ПРИ ДЦП - Kozik, Nataliia; Stratiichuk, Nataliia (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2022)
Робота присвячена проблемі професійної підготовки фізичних терапевтів, для яких найважливішим завданням є оволодіння фаховими знаннями, уміннями та навичками. Навчання майбутніх фахівців даної спеціальності має на меті розвивати їх професійні компетентності. Основною метою фізичної терапії є розвиток нових рухових навичок, необхідних для покращення якості життя пацієнтів. Оцінювання функцій важливе для моніторингу, контролю ефективності реабілітації та коригування терапії дітей із ДЦП. Оволодіння навиками діагностики в умовах вищих навчальних закладів є запорукою успішної професійної діяльності надалі.
Keywords: дитячий церебральний параліч; методи втручання; діагностичних методів; оцінка моторних функцій; рухові навички