Особливості формування медійної грамотності молодших школярів. - Магура, Альбіна Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича., 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти формування медійної грамотності молодших школярів. Описано сутність поняття «медійна грамотність», охарактеризовано зміст і виділено структурні компоненти. Визначено основні нормативні документи, що регулюють систему початкової освіти, та розкрито їхні аспекти, пов’язані з медійною грамотністю. Проаналізовано зміст підручників на наявність елементів медійної грамотності. Доведено потребу вдосконалення процесу формування медійної грамотності на основі констатувального дослідження. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови: врахування психолого-педагогічних аспектів, використання медіазасобів і інтерактивних завдань, застосування вправ і ігор.
Keywords: медіа; грамотність; медійна грамотність; медіазасоби; медіаінформація