ОСВІТА В ЦИФРОВОМУ ВІЦІ: ЯК ГОТУВАТИ ФАХІВЦІВ ДО ВИКОРИСТАННЯ НОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ІНСТРУМЕНТІВ - Паланичко, Ольга Вікторівна; Тройніна, Світлана Олександрівна; Київська, Катерина Іванівна (My University, 2023)
У статті обговорено внесення цифрових компетенцій у програми навчання. Зазначено, що вивчення програмування, аналізу даних, штучного інтелекту (ШІ), кібербезпеки та інших суттєвих аспектів цифрових технологій, має стати важливою частиною навчання. Також наголошується на важливості практичного навчання з використанням сучасних інструментів. Автори статті вказують на важливість використання віртуальної реальності, машинного навчання, блокчейну та інших технологій у практичних завданнях і проєктах. Це допомагає здобувачам освіти набути реального досвіду роботи із цифровими інструментами, розвиває їхню творчість і проблемно-орієнтоване мислення Розвиток навичок співпраці й комунікації є ще одним важливим аспектом успішної освіти в цифрову епоху. Зазначається, що здобувачі освіти повинні бути здатними працювати в команді, спілкуватися ефективно в онлайн-середовищі й використовувати інструменти спільної роботи.
EDUCATION IN THE DIGITAL AGE: HOW TO TRAIN SPECIALISTS TO USE NEW TECHNOLOGIES AND TOOLS
Keywords: освіта; цифрова освіта; цифровий вік; дистанційна освіта; інструменти та технології цифрової освіти