Ступінь наукової розробки інституту конституційних обов'язків людини та громадянина в Україні - Білоскурська, Олена Валеріївна (My University, 2017)
В статті досліджується питання ступеню наукової розробки конституційних обов’язків людини та громадянина в Україні, аналізуються здобутки вітчизняних науковців щодо цієї проблематики. Виокремлено наукові праці, що розкривають питання щодо поняття, змісту, реалізації конституційних обов’язків в цілому, так і кожного з них. Виявлено окремі аспекти, що потребують подальшої наукової розробки
Degree of scientific development of the institute of constitutional duties a person and a citizen in Ukraine
Keywords: конституційні обов'язки; обов'язок додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей; обов’язок не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані ним збитки; обов’язок захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів; обов’язок сплачувати податки і збори в порядку і розмірах встановлених законом