Корекція мовлення старших дошкільників засобами логоритміки - Руснак, Вікторія Аркадіївна (My University, 2021)
Кількість дітей з різними відхиленнями в мовному розвитку з кожним роком збільшується через те, що значно посилився ритм життя, а батьки недостатньо уваги приділяють дітям. Перегляд телебачення у прямому ефірі замінюється переглядом в інтернеті. Важливе значення має і вища захворюваність дітей, погана екологія. Діти мало вживають прикметники і прислівники, припускаються помилок у словотворі та словозміні. Фонетичне оформлення мови відстає від норми. Постійно спостерігаються помилки в наповненні слів звуками, порушення складу слова, недостатній розвиток фонематичного сприйняття і слуху. Логіко-часові зв’язки в розповіді порушенні.
Keywords: логоритміка; корекція; мовлення; рух; музика