Особливості діяльності вчителя початкових класів з організації здоровязберігаючого навчально-виховного процесу - Антонюк, Христина Олександрівна (My University, 2024)
У першому розділі «Теоретичні основи іорганізації здоров’язберігаючого навчально-виховного процесу» розкрито проблему іздоров’язберігаючого навчально-виховного процесу як психологопедагогічна, іщо є досі актуальною у сучасному освітньому ісередовищі. Здійснений аналіз нормативних документів та розкрито іроль вчителя початкових класів в організації здоров’язберігаючого інавчально-виховного процесу. Визначено завдання, які повинні івирішувати вчителі в освітніх установах та фактори, іщо впливають на здоров’я учнів. У другому ірозділі «Особливості діяльності вчителя з організації здоров’язберігаючого інавчально-виховного процесу в умовах Нової української ішколи» досліджено стан організації здоров’язберігаючого навчально-виховного іпроцесу сучасної початкової школи. Визначено використання технологій ів освітньому процесі та взаємодію учасників освітнього іпроцесу з метою здоров’язбереження молодших школярів. Розкрито істворення відповідного середовища в умовах Нової української ішколи.
Keywords: технології, здоров'язбереження, Нова українська ішкола, навчально-виховний процес, констатувальне дослідження, експеримент, імолодші школярі, культура здоров’я