Особливості копінг-стратегій спортсменів командних та індивідуальних видів спорту з різним рівнем стресостійкості - Романюк, Ярослава Русланівна (My University, 2022)
Проблема стресостійкості є однією із актуальних в сучасній психології спорту.Спорт вищих досягнень – це галузь життєдіяльності, що висуває високі вимоги до фізіологічних та психологічних якостей спортсменів. Кваліфіковані спортсмени націлені на збереженнясвого професійного рівня та на досягнення нових спортивних результатів, що вимагає від них адаптації до високого навантаження задля підвищення результатів у спортивній діяльності та до постійної готовності бути конкурентноспроможним. Щоб залишатися мотивованими та досягати цілей своєї спортивної діяльності, кваліфіковані спортсмени змушені об'єктивно долати різні внутрішні та зовнішні стрес-фактори. Таким чином, механізми, методи та прийоми, що сприяють розвитку стресостійкості у поєднанні з високими результатами, що демонструються спортсменами, викликають все більший науковий інтерес