Засоби та гарантії ефективного цивільного судочинства - Татулич, Ірина Юріївна (Засоби та гарантії ефективного цивільного судочинства, 2016)
У статті розглянуто основні наукові підходи до дослідження питань, що стосуються поняття цивільної процесуальної форми, характеристики її ознак, з’ясування теоретичного та практичного значень. Крім того, сформульовано власне визначення цивільної процесуальної форми та обгрунтовано її вплив на цивільне судочинство як гарантію забезпечення його ефективності. Також досліджено та проаналізовано завдання цивільного судочинства та їх складові елементи. Констатовано, що завдання є засобом досягнення ефективності цивільного судочинства.
Keywords: цивільна процесуальна форма, цивільне судочинство, правосуддя, процесуальна діяльність, завдання, справедливість, неупередженість, своєчасність.