Особливості підготовки офіцерів запасу на кафедрах військової підготовки в умовах воєнного стану - Xомік, Іван Васильович; Зайцев, Олександр Анатолійович (Креативний простір: електрон. наук. журн. – № 15. – Харків: СГ НТМ «Новий курс», 2023, 2023)
У статті розглядаються деякі проблемні питання з підготовки офіцерів запасу на кафедрах військової підготовки в умовах воєнного стану та інтеграції військової освіти до стандартів НАТО. Коротко проаналізованоосновні джерела, в яких розглядаються питання трансформації системи військової освіти, основні тенденції її розвиткуі перспективи,розглянуто особливостінавчального процесу тадеякі проблеми щодо його організації на нинішньому етапі. Надаються рекомендації щодо втілення сучасних інтерактивних технологій навчання, підвищення ефективності процесу набуття знань, умінь і навичок майбутніми офіцерами запасу,їх підготовку до майбутньої військово-професійної діяльності.
Keywords: військова освіта, стандарти НАТО, кафедра військової підготовки, науково-педагогічний працівник, той, хто навчається, навчальний процес, методики навчання