Числове моделювання розв’язків початкових задач для диференціально-різницевих рівнянь - Диренко, Віктор (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено алгоритми наближеного розв’язання початкових задач для диференціально-різницевих рівнянь. Запропоновано узагальнення θ методу на випадок диференціальних рівнянь нейтрального типу і побудовано схему автоматизації методу кроків з використанням лінійної інтерполяції та застосування кубічних інтерполяційних сплайнів. Розроблено прикладний додаток для реалізації запропонованих в роботі алгоритмів, проведено числові експерименти для модельних тестових прикладів
Keywords: диференціально різницеві рівняння, початкова задача, апроксимація, метод кроків, θ різницеві схеми, кубічний сплайн, Python, Django, прикладний додаток