ГЕОІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЕНЕРГОСИСТЕМИ (НА ПРИКЛАДІ АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО») - Сакаль, Михайло Михайлович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
В Україні на даний час вживається низка заходів національного масштабу щодо підвищення енергоефективності та енергозбереження. Всі ці ініціативи, варто зазначити, що використовували, або використовують світовий досвід і глобальні тенденції. В останні роки в усьому світі в електроенергетиці дуже активно розвивається концепція Smart Grid (інтелектуальні / розумні мережі). Загальне розуміння шляхів реалізації цієї концепції, так чи інакше, пов'язано з розвитком технологічної бази та її складової частини – інформаційних систем. Сучасні ж навчальні засоби у поєднанні з сучасними інформаційними технологіями породжують нові інтерактивні продукти. Одним з векторів розвитку останніх є веб-ресурси, які з появою HTML5 можуть виконувати все більше задач. Картографічні продукти в даному аспекті набувають таких якісно нових властивостей: – дистанційність; – загальнодоступність; – інтерактивність; – покращена наочність; – сучасність. Веб-карта – це інтерактивне відображення географічної інформації, яку ви можете використовувати для викладу історії або відповіді на запитання.
Keywords: ГЕОІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ГІС, БД