Кафедра сучасної української мови крізь призму часу та особистостей - (:unkn) unknown (Кафедра сучасної української мови крізь призму часу та особистостей : колективна монографія / за заг. ред. С. Т. Шабат-Савки. Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024. 480 с., 2024)
У колективній монографії, що присвячена 30-річчю кафедри сучасної української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, репрезентовано історію становлення мовознавчої думки в Чернівецькому університеті; окреслено основні напрями й результати наукової, навчально-методичної, міжнародної та культурно-просвітницької діяльності викладачів кафедри сучасної української мови, подано їхню лінгвоперсонологію; увиразнено актуальні проблеми сучасного українського мовознавства. З огляду на тісну співпрацю кафедри з академічними установами та закладами вищої освіти представлено спогади відомих мовознавців, випускників та колишніх викладачів кафедри, що засвідчує тяглість традицій успішного наукового пошуку та любові до рідної мови. Для студентів філологічних спеціальностей, учнів, науково-педагогічних працівників, аспірантів та докторантів, усіх, хто вивчає глибини і таємниці української мови.
Keywords: Кафедра сучасної української мови, лінгвоперсонологія, актуальні проблеми українського мовознавства.