Діджиталізація процесів розвитку туристичних дестинацій у західноукраїнських прикордонних регіонах - Кифяк, Олександр; Kyfiak, Vasyl (Тернопіль: ТНЕУ, 2020)
На основі аналізу діяльності туристичних центрів у західноукраїнських прикордонних регіонах визначено переваги діджиталізації у розвитку туристичних дестинацій та розкрито подальші можливості цифрового туризму. Шляхом проведення експертного оцінювання деталізовано цифрові продукти та підтверджена необхідність їхнього впровадження у розвиток туристичних дестинацій. Проведено анкетне опитування респондентів в інформаційних туристичних центрах окремих західноукраїнських міст, що сприяло визначенню основних джерел інформації, які вплинули на бажання здійснити туристичну поїздку в туристичну дестинацію. Розглянуто міжнародний досвід використання цифрових технологій у функціонуванні локальних туристичних дестинацій у Сучавському повіті (Румунія), що дало змогу встановити сучасні підходи до розвитку туризму та впровадженню нових понять, таких як інформаційні системи дестинацій. З метою повноцінного задоволення потреб сучасних туристів та ефективного використання туристичних ресурсів запропоновано створення «розумних» територій, де завдяки цифровим технологіям та застосуванню інноваваційних приладів можна не тільки повноцінно використати туристичний потенціал та створити нові можливості для його зростання, а й зробити перебування туристів на території дестинації більш комфортним та безпечним.
Keywords: туризм, розвиток, регіон, діджиталізація, цифрові продукти, інформаційні технології, туристичні дестинації