Поетична творчість Валентини Буняк та вивчення її у ЗЗСО - Гулейчук, Юлія Ігорівна (My University, 2023)
У дипломній роботі досліджено тематику творчості, лексичний рівень, особливості синтаксису, версифікаційну систему поетичних текстів Валентини Буняк на матеріалі збірок «Дочка гір», «Мамина криниця», «Весняні передзвони». Показано, що у поетеси домінує пейзажна та громадянська лірика. Лексика її творів виправдано багата на діалектизми. Найбільш уживаними тропами у В. Буняк є епітети та метафори. З-поміж синтаксичних прийомів поетеса віддає перевагу анафорам та риторичним звертанням і запитанням. Переважають традиційні силабо-тонічні та тонічні катрени з перехресним римуванням. Подано методику вивчення віршованих творів В. Буняк у ЗЗСО.
Keywords: синтаксичні фігури; віршування; література; поезія; тематика; художні особливості; лексика; тропи