Дослідження сучасного стану антропогенної трансформації молодого річкового ландшафту Пруту (в межах Чернівецької області) - Ющенко, Юрій Сергійович; Пасічник, Микола Дмитрович; Білоконь, Микола Васильович; Николаєв, Андрій Миколайович; Микитчин, Оксана (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Розкрито важливі аспекти систематизації інформації щодо основних процесів антропогенного впливу та відповідних процесів трансформації гідроморфологічної основи молодого річкового ландшафту Пруту в межах Чернівецької області.
Keywords: молодий річковий ландшафт; територіальна структура річкової долини; система потік-русло; гідроморфологічні аспекти; річковий алювій; врізання річки; суміщений повздовжній профіль