Карасьова Д.Г. Зовнішня політика пізніх Палеологів та її наслідки - Карасьова, Діана Геннадіївна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
В роботі висвітлюється проблематика, пов’язана з комплексним аналізом та характеристикою особливостей реалізації візантійського зовнішньополітичного курсу представниками пізньої династії Палеологів, котрі перебували при владі в Імперії з середини XIVст. до серединиXV ст., тобто, до її падіння внаслідок османської інвазії. В роботі послідовно розглядаються найважливіші події та факти, котрі впливали й визначали магістральні вектори зовнішньої політики, дипломатичних перемовин і воєнних кампаній останніх ромейських василевсів.
Keywords: Східна Римська імперія; Візантійська держава; династія Палеологів; василевси ромеїв; візантійська дипломатія; міжнародні відносини; візантійські війни