Медична сфера Чернівецької територіальної громади: територіальна організація та особливості формування - Погрищук, Любомир Віталійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі представлено комплексний аналіз медичної сфери Чернівецької територіальної громади в контексті просторової організації закладів охорони здоров’я та особливостей їхнього формування в умовах децентралізації. Особливу увагу зосереджено на структурі мережі первинної та вторинної медичної допомоги, розміщенні амбулаторій, центрів ПМСД, лікарень, а також на доступності медичних послуг для населення в різних мікрорайонах та передмістях Чернівців. Проведено географічне зонування території громади за показниками медичного забезпечення та щільності населення.
Medical sphere of the Chernivtsi territorial community: territorial organization and features of formation
Keywords: медична сфера; охорона здоров’я; територіальна організація; Чернівецька громада; медичні послуги; первинна ланка; ПМСД; лікарні; просторовий аналіз; доступність