Засоби ресоціалізації засуджених - Yushchyk, Olena (Чернівці, 2025)
Невід’ємною складовою мети покарання відповідно до кримінального законодавства є виправлення засуджених. [1] Зменшення рівня рецидивної злочинності залежить від ефективності проведених заходів виправлення та ресоціалізації засуджених. Проблема ресоціалізації засуджених набуває сьогодні актуальності у сфері кримінально-виконавчої політики, оскільки її ефективність впливає на рівень злочинності, стану суспільної безпеки та реалізації принципів гуманізму в правозастосовній практиці. Отже, актуальність проблеми ресоціалізації засуджених потребує розроблення засобів відновлення осіб, які відбули покарання до повернення у суспільство з повноцінним соціальним життям.
Keywords: ресоціалізація засуджених, орган пробації, кримінально-виконавче право