Геохімічна типологія поселенських ландшафтів Чернівецької області - Ковбінька, Галина Дмитрівна; Присакар, Віталій Борисович (My University, 2024)
Поселенські геосистеми(ПГС) – ареали максимального антропогенного впливу, пресу на природу, найглибших змін речовинного складу і структурної організації ПТК, заміни їх якісно іншими природно-антропогенними поселенськими (міськими та сільськими) геосистемами. Вони “контролюють” і підпорядковують своєму впливу природне середовище значних територій.
Keywords: Поселенські ландшафти, геохімічні ландшафти