Питання літератури та шкільництва на сторінках «Буковинського журналу» та використання цих матеріалів на уроках української літератури в ЗЗСО - Босак, Настя Олександрівна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню питань літератури та шкільництва на сторінках «Буковинського журналу» та використання цих матеріалів на уроках української літератури в ЗЗСО. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю інтеграції регіональних літературних джерел у шкільну програму для збагачення знань учнів про культурно-історичну спадщину України та формування в них національної самосвідомості. Проаналізовано тематичне та стильове розмаїття матеріалів, представлених у журналі, їх вплив на розвиток літератури, шкільництва й освітнього простору загалом, а також сучасні тенденції у функціонуванні регіональних медіа. Зроблено висновок про важливість «Буковинського журналу» як джерела культурного, освітнього та літературного розвитку, яке сприяє збереженню національної ідентичності, популяризації регіональної літератури й інтеграції її у сучасний освітній процес.
Keywords: "Буковинський журнал"; видання; література; шкільництво; урок української літератури; ЗЗСО; поезія; прозовий твір; поетичний твір