СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОФІЛАКТИКА ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ У МОЛОДІЖНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Бойко, Анна Юріївна (My University, 2025)
Бойко А.Ю. Соціально-педагогічна профілактика вживання алкоголю у молодіжному середовищі. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м.Чернівці, 2025. У кваліфікаційній роботі розглянуто соціально-педагогічну профілактику вживання алкоголю у молодіжному середовищі. У першому розділі було розглянуто теоретичні засади профілактики алкоголізму в молодіжному середовищі, що включали концепції профілактики, чинники, які впливають на формування ставлення молоді до вживання алкоголю, та соціально-психологічні аспекти розвитку алкогольної залежності. У другому розділі досліджено рівень обізнаності молоді про наслідки вживання алкоголю, визначено технологічні аспекти формування усвідомленого ставлення молоді до проблеми вживання алкоголю.
Keywords: профілактика алкоголізму; молодіжне середовище; соціально-психологічні чинники; рівень обізнаності; профілактичні програми