АДАПТАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПЕРСОНАЛУ ОРГАНІЗАЦІЙ В КОРПОРАТИВНИХ КУЛЬТУРАХ РІЗНОГО ТИПУ - Андрєєва, Ярослава; Щотка, Оксана (My University, 2022)
Корпоративна культура організації, як основа організаційної поведінки, вбачається одним із сучасних інструментів менеджменту, який дає можливість зробити процес управління більш якісним і ефективним. Мета дослідження полягала в аналізі специфічних особливостей типів корпоративної культури організації відносно здібності персоналу до адаптації до впровадження інновацій в діяльність. В дослідженні використано комплекс психодіагностичних методик для виявлення провідного типу корпоративної культури організації, мотивації і особистісної готовності до змін. Для статистичної обробки даних було застосовано кореляційний аналіз. Проаналізовано протилежні типи корпоративної культури організації, з’ясовано провідні відмінності організаційних проявів, встановлений взаємозв’язок між відповідним типом корпоративної культури і адаптаційними можливостями персоналу організації.
Keywords: корпоративна культура, типологія корпоративних культур, організаційна поведінка, адаптивність організації, організаційна ефективність.