ОРГАНІЗАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Песарюк, Світлана Миколаївна (My University, 2021)
Основною проблемою, яка досліджується є спрямування навчально-виховного процесу на формування повноціної, цілеспрямованої, аналізуючої особистості, як наслідок розвивати її здібності, потенційні можливості, таланти і хист кожного учня в умовах дистанційного навчання. Завдяки всебічному розвитку, самовдосконаленню, самореалізації педагога учень має змогу перейняти досвід, зрозуміти, отримати знання та використовувати їх. З появою пандемії COVID -19 з’явилася проблема, яку частково вирішили з допомогою дистанційного навчання. Станом на сьогоднішній день всі гостро відчули проблему пов’язану з дистанційним навчанням. Як наслідок проблема виникла і у викладачів через відсутність єдиної системи вимог викладання матеріалу в умовах, які виникли, і в учнів, студентів, батьків – через перебудову подачі інформації. Прагнучи до спільної діяльності та взаємодії в навчальному процесі необхідно розпочати партнерство всіх учасників. Основою процесу співробітництва є перебудова відносин педагога і учнів у рівноправні.