Предмети озброєння дальнього бою з Чорнівського городища першої половини ХІІІ ст. (археологічні дослідження 2012 р.) - Калініченко, Віталій; Пивоваров, Сергій (Київ, Інститут історії НАН України, 2014)
Стаття присвячена аналізу предметів озброєння дальнього бою, а саме наконечників стріл, виявлених під час дослідження Чорнівського городища першої половини XIII ст. у 2012 р. Автори здійснили їх типологізацію та класифікацію. Виявлені матеріали дозволяють отримати важливі дані з військово-політичної історії Буковини цього періоду та історії зброї взагалі.
Items of the ranged arms from Chornivka hillfort from the first half of 13th century (archeological research of 2012)
Keywords: Буковина; Чорнівське городище; стріли; наконечники стріл; типологія