Вірусологія - Кеца, Оксана Віталіївна (Харків-Мачулін, 2022)
Навчальний посібник для лабораторних занять підготовлений згідно з програмою нормативного курсу «Вірусологія» для студентів біологічних спеціальностей. Видання допоможе студентам у виконанні завдань на лабораторних заняттях та сприятиме засвоєнню теоретичного матеріалу з вірусології як біологічної науки. Завдання цього навчального посібника – допомогти студентам опанувати базові засади структурної організації вірусів, способів взаємодії вірусів між собою та клітинами, методів діагностики вірусних інфекцій та особливостей противірусного імунітету та противірусної хіміотерапії. Матеріал у навчальному посібнику поділений на розділи, що полегшить сприйняття та опрацювання значного обсягу фактичного матеріалу. Кожний розділ містить теоретичний матеріал, та завдання лабораторних занять зі схемами та електронними мікрофотографіями, виконуючи які студент самостійно набуває власного елементарного наукового досвіду, підтверджує та закріплює отриманні теоретичні засади. Посібник допоможе краще засвоїти як лекційний матеріал, так і матеріал, який вони отримують при самостійному вивченні з додаткової літератури. В цьому і полягає оригінальність та цінність даного видання, оскільки отримання теоретичних знань нерозривно пов’язано з практикою. Структурованість теоретичного та практичного матеріалу передбачає поетапну роботу студента, дає змогу перевірити свої знання з вірусології та зробити об’єктивний висновок про їх загальний рівень. Опрацювання навчального посібника полегшить засвоєння програми з дисципліни «Вірусологія».