Використання граматичних девіацій у сучасному англомовному медіадискурсі (на матеріалі соцмереж) - Костинян, Євгенія Леонідівна (My University, 2025)
У дослідженні здійснено аналіз граматичних девіацій у межах сучасного англомовного медіадискурсу соціальних мереж. У центрі уваги – граматичні девіації, що виявляються на рівні словотвору, морфології та синтаксису. Аналіз охоплює 205 прикладів з платформ Threads, Instagram, Facebook і Twitter. Дослідження спирається на загальнонаукові методи (аналіз, синтез, класифікація, узагальнення) та спеціальні лінгвістичні підходи – описовий, контент-аналіз, порівняльний, дискурсивний і кількісний аналіз. Отримані результати можуть бути використані в освітній практиці – зокрема, у викладанні граматики, перекладацькій підготовці та курсах із медіалінгвістики. Структура роботи охоплює вступ, три розділи, висновки, список літератури та додатки з ілюстративним матеріалом.
Keywords: англомовний медіадискурс, соціальні мережі, граматичні девіації, цифрова комунікація