Особливості аудиту фінансових результатів в умовах розвитку інформаційного суспільства - Kuz, Vasyl; Євдокименко, Валерій Кирилович (ПВНЗ "Буковинський університет", 2019)
Розглянуто стан і тенденції розвитку аудиторської діяльності, суб’єкта управління запропоновані заходи задля підвищення якості аудиторських послуг. Обґрунтовано необхідність удосконалення методичних підходів до аудиту фінансових результатів на основі чіткої ідентифікації етапів, пов’язаних з оцінкою впливу зовнішнього і внутрішнього середовища на інформаційну систему та систему внутрішнього контролю, з оцінкою ризиків суттєвих викривлень на рівні тверджень фінансової звітності. Обґрунтовано, що результатом перевірки на достовірність показників фінансових результатів повинні стати висновки щодо впливу облікових методів на їх величину. Визначено необхідність наведення отриманих результатів аудиту в підсумкових документах аудитора. Запропоновано здійснювати наведений перелік аудиторських дій та використовувати запропонований набір тестів з метою раціоналізації процесу тематичного аудиту фінансових результатів. The state and trends of the audit activity development of the management subject were considered and measures to improve the quality of audit services were proposed. The necessity of improvement of methodological approaches to audit of financial results was substantiated on the basis of a clear identification of the stages related to the assessment of the impact to the external and internal environment on the information system and the system of internal control, with the risk assessment of material misstatement at the level of financial statements. It is substantiated that the result of the verification on the reliability of the indicators of financial results should be conclusions about the impact of accounting methods on their magnitude. The necessity of establishing of the obtained audit results to the auditor's final documents was determined. It is suggested to carry out the above list of audit activities and use the proposed set of tests in order to streamline the process of thematic audit of financial results.
Features of financial results audit in the conditions of development of information society
Keywords: аудит фінансових результатів; методика аудиту; оцінка ризиків; розуміння середовища; фінансові результати; якість аудиторських послуг; financial results audit; audit methodology; risk assessment; understanding of the environment; financial results; quality of audit services