Динаміка трирічних зимових втрат бджолиних колоній на території Чернівецької області в рамках міжнародного моніторингу COLOSS - Стефанко, Василь Петрович (My University, 2023)
Робота присвячена аналізу зимових втрат бджолиних колоній на території Чернівецької області протягом трирічного періоду, а саме зимівлі 2020-2021 рр., 2021-2022 рр. та 2022-2023 рр. Для досліджень використовувалась стандартизована анкета міжнародної асоціації COLOSS. На основі проведених досліджень автором сформована статистика зимових втрат бджолиних колоній на території Чернівецької області та її фізико-географічних районів, а також проведено порівняння втрат на пасіках різного розміру за трирічний період. Робота викладена на 53 сторінках, містить вступ, 3 розділи з підрозділами, висновки та список літератури. Результати дослідження наведені у 9 таблицях та 6 рисунках. Список використаної літератури включає 60 джерел.
Keywords: Apis mellifera L.; моніторинг; бджолині колонії; зимові втрати; Чернівецька область