Конституційний обов'язок додержуватися Конституції України та законів України - Білоскурська, Олена Валеріївна (Книги - ХХІ, 2011)
В монографії здійснено комплексний аналіз конституційного обов’язку додержуватися Конституції України. Подається авторське визначення та розглядається структура даного обов’язку, форми його реалізації. Досліджується механізм забезпечення виконання вказаного обов’язку та обгрунтовуються такі його різновиди як організаційно-правовий та нормативно-правовий механізми. Пропонуються висновки щодо вдосконалення чинного законодавства у сфері конституційних обов’язків людини і громадянина в Україні.
The constitutional obligation is to observe the Constitution of Ukraine and laws of Ukraine
Keywords: конституційні обов'язки; обов'язок додержуватися Конституції України та законів України; конституційно-правовий статус людини; форми реалізації; механізм забезпечення виконання; система конституційних обов'язків людини; конституційно-правовий інститут; організаційно-правовий механізм забезпечення виконання; нормативно-правовий механізм забезпечення виконання