PRACTICAL COURSE OF ENGLISH-UKRAINIAN TRANSLATION (for 2-4th-year students) = ПРАКТИЧНИЙ КУРС АНГЛІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПЕРЕКЛАДУ (для студентів 2-4 курсів) - Заслонкіна, Анна Володимирівна; Нузбан, Олександра Василівна; Новосадська, Олена Борисівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Посібник знайомить студентів 2-4-го курсів кафедри комуніка-тивної лінгвістики та перекладу з перекладацькими трансформаціями – процедурами перекладу, які є способом досягнення адекватного, еквівалентного перекладу у письмовій та усній формах. Опанування цими техніками є однією із необхідних компетенцій перекладача. Автори детально зупиняються на висвітленні ключових понять та способах застосування широкого арсеналу перекладацьких трансформацій у процесі перекладу з англійської мови на українську. Вміння використовувати пропонований інструментарій є запорукою повноцінного перекладу як результату творчої діяльності.
Keywords: усний переклад; письмовий переклад; перекладацькі трансформації; еквівалентність; адекватність; oral translation; written translation; translation transformations; equivalence; adequacy