Програма запобігання негативним стихійним явищам Карпатського регіону - Солодкий, В.Д.; Беспалько, Руслан; Казімір, Іван (Екологічна безпека, 2013)
На підставі аналізу екологічної ситуації територій, що страждають внаслідок катастрофічних повеней запропоновано програму щодо удосконалення управління природними ресурсами Карпатського регіону і суміжних областей України на базі розширення сфери застосування Карпатської конвенції. Запропоновано принципові схеми удосконалення системи моніторингу та управління екологічними ризиками Буковинських Карпат шляхом міжсекторальної прозорої взаємодії інституцій природокористування і охорони навколишнього природного середовища, а також основні напрями вдосконалення системи управління екологічними загрозами в регіоні за принципами Карпатської конвенції. Реалізація напрацьованих пропозицій створить сприятливі умови для організації і підтримання збалансованого природокористування та розвитку Карпат та суміжних регіонів України
Keywords: Карпатська конвенція; стихійне лихо; моніторинг загроз; запобіжні заходи; збалансований розвиток