Третинна профілактика домашнього насильства - Патрабой, Катерина Олександрівна (My University, 2025)
Патрабой К.О. Третинна профілактика домашнього насильства – кваліфікаційна робота. У роботі досліджено сутність, форми, види та прояви домашнього насильства на основі вітчизняних нормативно-правових актів і міжнародних документів, а також проаналізовано психологічні та соціальні наслідки насильства для постраждалих осіб. Також розглянуто напрями соціальної роботи з постраждалими від домашнього насильства, особливості взаємодії спеціалізованих служб підтримки та значення соціальної профілактики як ключового інструменту запобігання насильству в сім’ї. Проблема домашнього насильства залишається важливою як в Україні, так і в усьому світі. Це дослідження допоможе глибше зрозуміти причини, наслідки та ефективні стратегії боротьби з домашнім насильством. Отримані результати можуть стати основою для розробки нових програм профілактики і втручання, а також для вдосконалення законодавства та політичних заходів у цій сфері.
Keywords: домашнє насильство; нормативно-правова база; міжнародні документи; захист постраждалих; профілактика