Конкурентоспроможність закладів ресторанного господарства (на прикладі ресторанів «Шо-Шо» та «Pronto Pizza » - Воробель, Ольга Федорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Кожне успішне підприємство ставить перед собою різні стратегічні завдання, одне з якого – забезпечення конкурентоспроможності. В наші дні спостерігається висока конкуренція серед підприємств, закладів та організацій, тому задля збереження своїх позицій або покращення їх на ринку, вони повинні оволодівати новими видами послуг, новими формами бізнесу та його ведення, збирається необхідна інформація, проводиться її аналіз та розробляється стратегія по якій освоюється ринок. Таким чином кожне підприємство, заклад, організація намагається втримати своїх клієнтів та набути нових.