БУДІВЕЛЬНЕ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО - Струк, Андрій Ярославович; Довганюк, Володимир Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Методичні рекомендації пропонують детальний огляд методів оцінки параметрів стану та якості як традиційних, так і сучасних будівельних матеріалів. Він охоплює теми, що стосуються зведення, ремонту та реконструкції будівель і споруд. Крім того, у посібнику наведено розрахунки для проєктування складів композиційних будівельних матеріалів. Методичні рекомендації будуть цінним ресурсом для студентів бакалаврату, магістратури та аспірантури на будівельних факультетах та спеціальностях. Ключові особливості: Комплексне висвітлення методів оцінки параметрів стану та якості будівельних матеріалів. Детальні розрахунки для проєктування складів композиційних будівельних матеріалів. Призначені для широкого кола студентів будівельних спеціальностей. Методичні рекомендації допоможуть студентам отримати глибоке розуміння будівельних матеріалів та їх властивостей, що є важливим для успішної кар'єри в галузі будівництва.
Методичні рекомендації до лабораторних робіт
Keywords: Будівельне матеріалознавство; будівельні матеріали; бетон; цемент; в'яжучі речовини; цегла; оздоблювальні матеріали; теплоізоляційні; природні та штучні матеріали; конструкційні матеріали