Вплив психологічних і соціальних чинників на мотивацію дітей 10–4 років у процесі занять фізичною культурою і спортом - Малованюк, Вікторія Романівна; Малованюк, Вікторія Романівна (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню впливу психологічних і соціальних чинників на мотивацію дітей 10–14 років до занять фізичною культурою і спортом. На основі аналізу наукових джерел визначено вікові особливості молодших підлітків, чинники внутрішньої та зовнішньої мотивації, роль самооцінки, емоційного стану, сімейної підтримки та взаємодії з однолітками. Розроблено та апробовано мотиваційну модель, ефективність якої підтверджено під час шестимісячного педагогічного дослідження у спортивному клубі «Альфа Спорт». Результати засвідчили зростання інтересу до занять, підвищення рівня внутрішньої мотивації та активізацію участі дітей у фізичній активності.
Keywords: мотивація, діти 10–14 років, психологічні чинники, соціальні чинники, фізична культура, спорт.