ІННОВАЦІЇ У ПРАКТИКАХ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ З ВРАЗЛИВИМИ ГРУПАМИ НАСЕЛЕННЯ В УКРАЇНІ - Романюк, Крістіна Лазарівна (My University, 2025)
Романюк К.Л. Інновації у практиках соціальної роботи з вразливими групами населення в Україні. Спеціальність 231 «Соціальна робота», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Чернівці, 2025. У бакалаврській роботі досліджено інноваційні практики, що застосовуються у сфері соціальної роботи з вразливими групами населення в умовах сучасних соціальних викликів. Розкрито зміст понять «інновація», «інноваційна діяльність» у контексті соціальної сфери, охарактеризовано типи інновацій (технологічні, методичні, організаційні), визначено чинники, що сприяють або перешкоджають їх впровадженню. Особливу увагу приділено аналізу потреб ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та родин загиблих, а також досвіду інноваційної діяльності благодійних організацій, зокрема Чернівецького представництва БФ «Рокада». Узагальнено ефективні моделі та практики, спрямовані на підвищення якості соціальних послуг, та окреслено перспективи їх подальшого розвитку в умовах повоєнної відбудови України.
Keywords: інноваційні практики; соціальна робота; ветерани; внутрішньо переміщені особи; повоєнна відбудова; інноваційна діяльність