Навчання та виховання в ізоляції: за романом «Кімната» Е. Доногʼю. - Сажина, Алла (БДПУ, 2024)
Роман Емми Доног’ю «Кімната» (The Room, 2010) є одним з найяскравіших художніх текстів, що окрім інших, порушує проблему виховання та навчання в умовах ізоляції та неволі. Ця історія розповідає про молоду жінку Ма та її сина Джека, які роками утримуються у замкненій кімнаті (в основі сюжету – реальна кримінальна справа). Виховання дитини у таких умовах стає справжнім випробуванням, яке потребує творчого підходу, великої сили волі та невичерпної любові. У романі порушено багато важливих питань, пов’язаних із впливом середовища на розвиток особистості, роллю матері у формуванні характеру дитини та силою людського духу.
Keywords: Емма Доног’ю; навчання; виховання; ізоляція; психічний та емоційний розвиток; дитина; гра